luni, 23 mai 2022

Bujorul🌺

Pentru simbolul floral national, la noi s-au facut mai multe propuneri inca de la inceputul secolului al XX-lea: maces, floare de colt, bujor romanesc Parnis peregrina/romanica, insa fara transpunere legislativa.
Cu adaptabilitate ecologica foarte mare, bujorul este cultivat aproape pe intreg teritoriul tarii, de la campie pana la regiunile muntoase, existand specii care cresc spontan, precum si specii de bujor cultivate in multitudine de varietati si soiuri.
In medicina populara, bujorul este apreciat din timpuri stravechi ca planta cu insusiri terapeutice; fiind foarte indragite in intreaga tara, florile acestuia constituie surse de inspiratie pentru folclor, muzica, literatura, arta, festivaluri anuale.
Sanatatea, frumusetea fizica si spirituala sunt asociate frecvent cu floarea de bujor in constiinta colectiva nationala.
Continuarea argumentatiei se regaseste in petitia "Bujorul - Floarea Nationala si Simbol Floral al Romaniei", initiativa sustinuta si de catre presedintele Academiei Romane, domnul Ioan Aurel Pop: https://www.petitieonline.com/bujorul_-_floare_naional_i_simbolul_floral_al_romaniei#form

Foto: bujor de gradina Paeonia lactyflora ©Florigradiniromania


vineri, 11 iunie 2021

Apa este Viata ❤

Apa este un important cadou pentru umanitate.
Nu am putea trai fara Apa, este prezenta in aspectele Vietii. Suntem in mare parte Apa, la fel ca animalele, copacii si celelalte plante. Apa pe care o vedem astazi este aceeasi Apa pe care au baut-o stramosii nostri. Apa hraneste totul si apoi se recicleaza in flux, plantele cresc si hranesc animalele continuand circuitul.
Ati observat ca ne simtim mai bine cand stam langa un rau, lac ori ocean? Aceasta pentru ca Apa este o energie vindecatoare, ne poate energiza, ne poate reimprospata.
Apa poarta gandurile si dragostea tuturor care au fost vreodata aici.
Dar acum Apa noastra frumoasa este poluata de mai multe corporatii si nu putem permite ca acest lucru sa continue.
Apa este vie si ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca orice persoana. Otravind Apa este acelasi lucru cu uciderea unei persoane, deoarece noi suntem Apa.
Exista alternative pentru petrol si gaz, insa nu si pentru Apa.
Apa este Viata, MniWiconi.
~Standing Rock Protectors~ Traducere si adaptare, Mirela Ceaus

marți, 1 iunie 2021

Incredintare.

Vindeca-te cu lumina soarelui si cu razele lunii. Cu susurul izvorului si al cascadei. Cu briza marii si sunetul aripilor in zbor.
Vindeca-te cu menta, galbenele si macese.
Indulceste-te cu lavanda, sulfina si musetel.
Imbratiseaza-te cu boabe de catina si adiere de busuioc.
Pune dragoste in loc de zahar in ceai si bea-o uitandu-te la stele.
Vindeca-te cu sarutarile pe care ti le da vantul si cu imbratisarile ploii.
Fii puternic ca pamantul pe care calci si ca tot ceea ce creste din el.
Fii mai intelept in fiecare noua zi ascultandu-ti intuitia, privind lumea cu fruntea sus.
Canta si danseaza ca traiesti mai fericit pe zi ce trece.
Vindeca-te cu frumusetea iubirii si a onestitatii; si mai presus de orice, nu uita, copile de Dumnezeu, intotdeauna TU esti Medicamentul.
~Maria Sabina~ traducere si adaptare, Mirela Ceaus



miercuri, 23 decembrie 2020

duminică, 1 noiembrie 2020

Recunostinta ❤ aloha ❤

Vreau sa-L vad pe Dumnezeu, sa-L vad cu ochii mei, Fericire Vesnica. Vreau sa-L vad pe Dumnezeu.




vineri, 17 aprilie 2020

Mauna Kea ❤ March 2020

In 2019-2020, ca si in 2015, constructia TMT a fost oprita.
Toata Viata este sacra. Se va reveni daca si cand TMT sau orice altceva incearca sa desacralizeze Mauna Kea.

joi, 25 iulie 2019

Stand for Mauna Kea - update catre Gov. David Ige

Pentru aceia care vor sa completeze formularul catre Governor David Ige din update de astazi la petitia http://chng.it/4CbbsYj55T :
Mai jos se regaseste linkul scrisorii semnata de catre aproximativ 886 persoane - membri ai comunitatii astronomice partenera TMT, precum si studenti, doctoranzi in domeniu:
Aloha!

luni, 22 iulie 2019

Stand for Mauna Kea ❤

Dupa cativa ani de constestatii, s-a decis construirea unui telescop de 30 metri (TMT) in Hawaii, pe muntele Mauna Kea, apreciat a fi sacru prin vestigii si conexiunile cu toate apele & locurile sacre de pe planeta.
Implicatiile sunt multiple, de ordin stiintific, economic, finaciar, moral, religios.
S-au initiat doua petitii: in 2015- http://chng.it/VJX7kxTYGx si 2019- http://chng.it/4CbbsYj55T .
2015: Au loc cateva zeci de arestari in randul protestatarilor pasnici.
2019: Se anunta data de 15 iulie ca fiind inceputul transportului catre Mauna Kea a echipamentului necesar, iar localnicii se organizeaza:

15-16 iulie 2019: Se fac rugaciuni pentru intreaga planeta- munti si ape, natiuni si toate locurile sacre. In acest mod incepe blocajul caii de acces catre Munte, acesta prelungindu-se si in timpul noptilor. Nu exista vreun incident cu fortele de ordine mobilizate la fata locului.
17 iulie 2019: Sunt arestati 33 batrani in timp ce se roaga, canta ori plang pentru Munte si planeta.
Apoi se decreteaza stare de urgenta pana pe 3 august; unele arii pe Munte sunt interzise publicului.
Dupa cateva ore “eyes-to-eyes”, contestatarii se bucura de eliberarea tuturor celor arestati si deblocheaza drumul. Se concluzioneaza ca doar in septembrie 2019 poate incepe constructia din punct de vedere legal. Tot atunci sunt citati in instanta si cei 33 batrani.
18 iulie 2019: Cantece si dansuri, atmosfera de ceremonie, rugaciuni neclintite pentru intreaga planeta. Ce inima sa ai incat sa incerci a rani astfel de oameni?
In prezent manifestatiile continua, neintrerupt; la fel si semnarea petitiilor.

miercuri, 8 mai 2019

Rugaciune Huna pentru abundenta - updated 2019

„Sinele meu Superior (Prezenta preaiubita lui Dumnezeu/Prezenta Eu Sunt):
Eu declar intentia si ma rog smerit cu toata inima si sufletul si mintea si puterea mea pentru manifestarea abundentei in averea personala si a succesului.
Eu permit sa depasesc frica, in scopul de a indeplini planul lui Dumnezeu pe pamant si mai presus de pamant.
Eu ma angajez personal sa ma deschid pentru avere financiara, in scopul de a imi indeplini serviciul meu in angajamentele individuale si pentru grup.
In numele lui Dumnezeu, eu accept mostenirea mea divina chiar acum si iti multumesc Tie pentru raspunsul in timp util la aceasta rugaciune.
Voia Lui Dumnezeu se face acum(deja)! Amin!
(Repeta cu voce tare de trei ori)
Iubita minte a mea subconstienta, cer prin prezenta decizie si cu comanda iubitoare sa trimiti aceasta „forma-gand rugaciune” la Sinele Superior, impreuna cu toata mana si forta vitala necesare si toata cererea/intentia exprimata in aceasta rugaciune sa se manifeste si sa concretizeze acum(deja). Amin!
(Respira trimitand rugaciunea catre Sinele Superior; asteapta 15 secunde).
Las ploaia binecuvantarilor sa cada!”


Despre originea rugaciunii Huna se spune ca dateaza la inceputul anilor 1900.
Sintagma „Eu Sunt” are forta creatoare, de aceea este recomandata atentia la expresiile in cadrul carora este folosita.
Tot in contextul discutiilor de la curs, eu am adaugat si „acum/deja”.
Acest model poate fi utilizat si pentru alte intentii de rugaciune/meditatie.

* Versiuni anterioare:
**Conform prevederilor legislative actuale, la preluarea si difuzarea acestui material se precizeaza sursa, respectiv,  mentiunea „traducere si adaptare - Mirela Ceaus” insotita de link.

joi, 5 iulie 2018

Recunostinta pentru elementul Apa ❤

Data: a 11-a zi a fiecarei luni.
Ora: oricand, preferabil la pranz (12:00) pentru sincronizare la nivel mondial.
Locatia: in inima fiecaruia.
Continut:
*rugaciuni si recunostinta pentru elementul Apa, lauda si reinnoirea devotiunii catre Divinitate;
**rugaciuni, meditatii pentru Pacea Mondiala (a se reciti https://hunalove.blogspot.ro/2017/03/apa-planetara.html);
***transmisii energetice asa cum am invatat la cursuri.
In toate stadiile ei, Apa este necesara vietii pe Terra.
Datorita actiunilor umane, ecosistemul planetar se modifica punand in pericol Viata pe planeta, atat pe termen scurt, cat si in viitorul indepartat:
Defrisarile masive si emisiile de CO2 produse prin industria combustibililor fosili au repercursiuni nefavorabile asupra stratului de ozon, determinand dispersia vaporilor de apa la nivelul atmosferei si modificari climatologice.
Precipitatiile (ploaie, zapada) sunt pe alocuri deficitare ori dimpotriva, abundente; gheata polara se topeste eliberand metanul din permafrost; gradul de poluare al raurilor, marilor si oceanelor este tot mai ridicat si din cauza deseurilor deversate.
 *
Totodata, corpul uman este format din molecule de apa in proportie de 99%, iar ca volum 75%.
Cercetarile concretizate in teoria "Memoria apei" a Dr.Masaru Emoto (1943-2014) evidentiaza importanta apei prin conexiunea profunda a acesteia cu puterea constiintei umane: apa inregistreaza, pastreaza si transmite toata informatia-vibratia.
Sunt binecunoscute in mass-media studiile realizate de catre Dr. Emoto privind influenta directa a emotiilor asupra moleculelor de apa din fizicul uman.
Dupa cutremurul din Japonia produs la 11 martie 2011, mii de oameni au raspuns chemarii Dr. Emoto de a organiza Ceremonia Apei pentru Pace pe Pamant, in fiecare luna pe data de 11, la ora locala a pranzului. Evenimentul continua si astazi prin grija www.MYHADO.com .

miercuri, 13 iunie 2018

Rugaciune Huna – actualizare 2016 (updated)

Aceasta rugaciune este din cartile despre ascensiune ale lui Dr. Joshua David Stone si se spune ca este inspirata de catre maestrul ascensionat Djwhal Khul, intrupat la inceputul anilor 1900.
Traducerea si adaptarea acestei rugaciuni, in contextul celor discutate la curs, este cam asa:
"Sinele meu Superior (Prezenta preaiubita lui Dumnezeu/Prezenta Eu Sunt):  Eu declar intentia si ma rog smerit cu toata inima si sufletul si mintea si puterea mea pentru manifestarea abundentei in averea personala si a succesului. 
Eu permit sa depasesc frica, in scopul de a indeplini planul lui Dumnezeu pe pamant si mai presus de pamant.
Eu ma angajez personal sa ma deschid pentru avere financiara, in scopul de a imi indeplini serviciul meu in angajamentele individuale si pentru comunitate.
In numele lui Dumnezeueu accept mostenirea mea divina chiar acum si iti multumesc Tie pentru raspunsul in timp util la aceasta rugaciune. Voia Lui Dumnezeu se face acum(deja)! Amin!
(Repeta cu voce tare de trei ori.)

Iubita minte a mea subconstientacer prin prezenta decizie si cu comanda iubitoare sa trimiti aceasta „forma-gand rugaciune” la Sinele Superiorimpreuna cu toata mana si forta vitala necesare si toata cererea/intentia exprimata in aceasta rugaciune sa se manifeste si sa concretizeze acum(deja). Amin!
 
(Respira trimitand rugaciunea catre Sinele Superior; asteapta 15 secunde.)
Las ploaia binecuvantarilor sa cada!”

Atentie la cuvintele folosite in viata cotidiana dupa "Eu Sunt" pentru ca are forta creatoare.
Acest model de rugaciune poate fi utilizat si pentru alte intentii; eu am adaugat "acum/deja" deoarece engleza este mai putin expresiva in acest context.


*Conform normelor legale in vigoare, la preluarea si difuzarea acestui material este recomandata precizarea sursei, respectiv linkul si mentiunea: Traducere si adaptare, Mirela Ceaus - https://hunalove.blogspot.com/

luni, 5 martie 2018

Rugăciune îndrăgită, 17 martie

Rugaciunea, adesea cunoscuta si ca platosa-scut, este atribuita sfantului Patrick, ocrotitorul Irlandei. Acesta este sarbatorit anual la data de 17 martie de catre bisericile romano-catolica, ortodoxa, anglicana si protestanta, dar este indragit deopotriva pe intreg mapamondul si de catre persoane apartinand altor religii.
Forma rugaciunii transmisa claselor anterioare este culeasa si adnotata in perioada 1993-1996, cu deosebita recunostinta tuturor acelor care si-au adus aportul:

Ma ridic astazi
Cu puterea cea tare a chemarii Treimii:
Cred in Treimea in Unime,
Facatorul a toata faptura.

Ma ridic astazi
Cu puterea Intruparii lui Hristos si a Botezului Sau,
Cu puterea Rastignirii Sale si a Ingroparii,
Cu puterea Invierii Sale si a Inaltarii,
Cu puterea Venirii Sale in Ziua Judecatii.

Ma ridic astazi
Cu puterea dragostei serafimilor,
In ascultarea Ingerilor,
In nadejdea Invierii spre rasplata,
In rugaciunile Patriarhilor,
In prorociile Profetilor,
In propovaduirea Apostolilor,
In credinta Marturisitorilor,
In nevinovatia sfintelor fecioare,
In faptele oamenilor drepti.

Ma ridic astazi
Cu puterea Cerului,
Cu lumina soarelui,
Cu stralucirea lunii,
Cu frumusetea focului,
Cu scanteierea fulgerului,
Cu iutimea vantului,
Cu adancimea marii,
Cu trainicia pamantului,
Cu taria pietrelor.

Ma ridic astazi
Pentru ca Puterea lui Dumnezeu sa ma povatuiasca,
Taria lui Dumnezeu sa ma sprijineasca,
Intelepciunea lui Dumnezeu sa ma invete,
Ochiul lui Dumnezeu sa vegheze asupra mea,
Urechea lui Dumnezeu sa ma auda,
Cuvantul lui Dumnezeu sa-mi dea grai,
Mana lui Dumnezeu sa ma povatuiasca,
Calea lui Dumnezeu sa ramana in fata mea,
Scutul lui Dumnezeu sa ma acopere,
Oastea lui Dumnezeu sa ma apere,

Impotriva curselor diavolilor,
Impotriva ispitei patimilor,
Impotriva poftelor firii,
Impotriva tuturor celor ce gandesc sa ma vatame,
Fie ei aproape sau departe,
Fie ei multi sau putini.

Chem astazi toate aceste puteri
Impotriva oricarei stihii vrajmase si fara de mila
Care ar putea sa atace trupul si sufletul meu,
Impotriva descantecelor proorocilor mincinosi,
Impotriva legilor negre ale paganatatii,
Impotriva legilor mincinoase ale ereziei,
Impotriva inselaciunilor idolatriei,
Impotriva farmecelor vrajitoarelor, faurarilor sau vracilor,
Impotriva oricarei cunostinte care leaga sufletul omului.

Hristoase, apara-ma astazi
De toata otrava, de foc,
De inec, de rana de moarte,
Ca sa pot primi rasplata bogata.

Hristos cu mine, Hristos in fata mea,
Hristos in spatele meu, Hristos inlauntrul meu,
Hristos dedesubtul meu, Hristos deasupra mea,
Hristos la dreapta mea, Hristos la stanga mea,
Hristos cand dorm, Hristos cand ma asez, Hristos cand ma ridic,
Hristos in inima tuturor celor care se gandesc la mine,
Hristos in gura tuturor celor ce vorbesc despre mine,
Hristos in fiecare ochi care ma vede,
Hristos in fiecare ureche care ma aude.

Ma ridic astazi,
Cu puterea cea tare a chemarii Treimii:
Cred In Treimea In Unime,
Facatorul a toata faptura.
Si asa si este! Amin!

      

*Despre sfantul Patrick, Patronul si Iluminatorul Irlandei:
S-a nascut in jurul anului 381 in Marea Britanie, din parinti britano-romani (celti romanizati). 
Cand Patrick avea 16 ani, tinutul a fost atacat de pirati si el a fost unul dintre cei luati captivi. Dus in Irlanda si vandut ca sclav, a trebuit sa lucreze ca ingrijitor la animale. In perioada sclaviei, Patrick a invatat limba irlandeza care i-a fost utila mai tarziu in misiunea lui de evanghelizare.
A reusit sa scape din robie, sa se imbarce pe o corabie si sa se intoarca in Britania, la parintii sai. Apoi intrat intr-o manastire si a studiat teologia crestina. A trait in rugaciune si singuratate timp de 6 ani, avand si unele viziuni profetice care l-au marcat profund. Pentru curatia vietii sale, a fost hirotonit episcop si i s-a incredintat misiunea in Irlanda.
Nu a fost primul misionar ajuns pe acest taram, dar dupa esecurile repetate ale altora, este cel dintai care a reusit convertirea masiva a irlandezilor la crestinism. A avut cea mai mare influenta in raspandirea cuvantului Evangheliei in acesta zona, motiv pentru care a ramas cunoscut drept Iluminatorul Irlandei.
Insa convertirea poporului irlandez nu a reprezentat o misiune usoara: populatia era ostila si de multe ori Patrick a fost nedreptatit, atacat si pus in pericol de moarte, i s-au adresat insulte cu referire la statutul sau de strain si fost sclav. In ciuda tuturor obstacolelor, a ramas fidel chemarii sale si a botezat multi oameni intru Hristos, a infiintat multe biserici si manastiri pe teritoriul Irlandei.
Deseori este infatisat tinand in mana un trifoi sau cu serpi care fug de la el. A folosit simbolul trifoiului pentru a ilustra invatatura crestina a Sfintei Treimi, cele trei frunze care cresc dintr-o tulpina ajutandu-l sa explice dogma unui singur Dumnezeu intreit in fiinta - Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
A trecut la cele vesnice in 17 martie 461. Ramane cel mai important sfant al poporului irlandez si un simbol pentru crestinismul din aceasta tara, careia ii este ca un parinte-apostol.

marți, 12 septembrie 2017

Workshop Geometrie Sacra, Bucuresti - 23 septembrie 2017

Workshop in formatul 2017, cu durata de o zi, cuprinzand si aspecte predate anterior doar la clasele de Geometrie Sacra- Nivel Avansat.

miercuri, 7 iunie 2017

Workshop Geometrie Sacra, Bucuresti, 24 iunie 2017

Curs format nou, avand durata de o zi.
Cuprinde si elemente de practica personala predate doar la clasele anterioare de Geometrie Sacra - nivel avansat.
Nu este necesara pregatire initiala.
Nu se desfasoara activitati specifice desenului (cu compasul, rigla sau asemanatoare).

Mărturie

Acest curs Huna este dincolo de un curs propriu zis. Foarte bine organizat si documentat, imbina eficient prezentarea informatiilor legate de principiile si modul de viata Huna cu practica efectiva, cu lucrul energetic.
Participarea mi-a adus multe raspunsuri pentru intrebari pe care fiinta mea le avea.
Cursul mi-a deschis noi perspective si pe toata durata lui am avut senzatia ca se mai aseaza o piesa importanta in puzzle-ul vietii mele prin constientizarile care mi s-au produs.
Cunoasterea Huna impartasita de Mirela la acest workshop mi-a adus senzatia de lucru cu o energie vindecatoare, autentica si totodata mai mult decat benefica in timpurile actuale.
Personal, am rezonat foarte mult cu principiile si filozofia Huna si am avut intelegerea ca, inainte de toate, Huna te invata sa traiesti constient.
Cu drag,
Lavinia - mai 2017

vineri, 19 mai 2017

Curs Huna, Bucuresti, 27-28 mai 2017

Cursul Huna din 27-28 mai 2017 se va organiza in Bucuresti, avand durata estimativa de 16 ore, cu posibilitatea de prelungire functie de dinamica grupului.